Avocat: Viktor Ianukovyci revine în Ucraina (video)

slide_164864_58906

Fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovyci, care a părărsit Ucraina în februarie 2014 și care ulterior a fost condamnat pentru trădare de țără, urmează să se întoarcă în patrie. Acest lucru a fost declarat de avocatul său, Vitali Serdiuk, după o ședință a Curții de Apel din Kiev, unde fostul șef al statului ucrainean a atacat decizia  cu recurs a instanței.

„Principalele sarcini stabilite de client: tragerea la răspinderea a celor responsabili de cedearea Crimeei, preluarea neconstituțională a puterii și a loviturii de stat”, a spus Serediuk, anunță Kanal 5.

Potrivit acestuia, apărarea lui Ianukovyci încearcă să facă totul pentru a se asigura că ex-președintele la sosirea în Ucraina nu va fi închis.

„În prezent el se află temporar pe teritoriul Federației Ruse. Apărarea depune eforturi pentru a se putea asigura că  va putea rămâne în patria sa”, a adăugat avocatul.

 Reamintim că  pe 24 ianuarie 2019,  Judecătoria Obolonsk din Kiev s-a pronunțat în dosarul fostului președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovyci. Curtea l-a găsit vinovat de înaltă trădare, complicitate în schimbarea frontierei de stat și declanșarea războiului.  El a mai fost acuzat că a cerut Moscovei să trimită trupe în Ucraina, fapt care, la rândul său, a dus la anexarea Crimeei de către Rusia. Verdictul instanței a fost pronunțat în lipsa condamnatului, care se află pe teritoriul Rusiei, astfel, fostul președinte al Ucrainei a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare. Ianukovyci, la rândul său, consideră procesul împotriva sa motivat politic.

Libertatea Cuvântului

 

Добавить комментарий