„Cel mai greu lucru este să scoți corpul neînsuflețit al unui camarad de arme pe câmpul de luptă”: istoria unui medic militar din Bucovina

9 4 Ф 7
A fost în repetate rânduri sub focuri de precizie și era cât pe ce să-și ia adio de la viață. Maryna, o locuitoare din Cernăuți cu indicativul de apel „Piliulea”, este medic militar în cadrul Batalionului 57 de infanterie, care luptă în prezent ca parte a Brigăzii 65 Mecanizate Separate. Ea a apărat Bahmut timp de 11 luni alături de camarazii de arme, iar acum apără localitatea Robotyno.
Fata a povestit istoria vieții sale în cadrul proiectului televizat „Crimeea. Realități”, informează Consiliul Regional Cernăuți.
Maryna este farmacistă de profesie. Ea a fost convinsă să se înroleze în armată de o cunoștință. Fata spune că nu i-a fost niciodată frică de sânge și că a fost nevoită să facă bandaje și injecții. Cu toate acestea, cunoștințele ei despre paramedicină erau destul de generale, a urmat două luni de pregătire. „Prima misiune de luptă a fost interesantă. Am fost aduși într-un loc unde era deja turbulență, cu drone care zburau și explozii peste tot. Alergam atât de repede încât părea că nu atingem pământul”, își amintește Maryna.
Pentru armata rusă, atât medicii, cât și autospeciala lor sunt aceiași țintă ca și un vehicul de luptă, spune Maryna. „Fiecare călătorie poate fi ultima. Nu știi dacă te vei întoarce sau nu. Există întotdeauna un risc”, explică medicul. Cu toate acestea, potrivit fetei, cel mai dificil lucru în război nu este pericolul constant, nici problemele cotidiene și nici măcar teama de moarte. Cel mai greu este să scoți corpul neînsuflețit al unui camarad de arme de pe câmpul de luptă.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий