Cernăuți: Numărul copiilor lipsiți de îngrijire părintească este în creștere

dity

Tot mai mulți părinți din regiunea Cernăuți din cauza situației financiare își duc copiii la orfelinat — susține Ludmila Filipeț, medicul-șef al Orfelinatului regional Specializat pentru Copii.

„Astăzi asistăm la o tendință extrem de îngrijorătoare. De pildă dacă în 2015 centrul nostru avea 12 copii lipsiți de îngrijire părintească, iar în 2016 — 30, în momentul actual numărul copiilor este de 47” — precizează Filipeț.

Medicul susține că principala cauză a creșterii numărului copiilor abandonați este sărăcirea totală a societății ucrainene. Unii părinți nu au locuințe, iar alții sunt șomeri, prin urmare întreținerea copiii este un lucru extrem de dificil.

„O situație similară am observat în urmă cu 19 ani când fără îngrijire părintească erau 93 de copii. Mamele își aduceau proprii săi copii și-i abandonau chiar în sala de așteptare a centrului.

Din fericire, copii orfelinatului nostru sunt susținuți nu numai de stat ci și de oamenii de bună credință. Zilnic pentru alimentația unui copil se cheltuie 29,55 grivne, dintre care 9,65 grivne sunt acordate din bugetul de stat, iar 19,90 grivne — din donațiile filantropice” — spune Filipeț.

Добавить комментарий