Confruntări violente la Kiev: Naționaliștii au atacat sediul Procuraturei Generale a Ucrainei (FOTO&VIDEO)

Screenshot_1

Reprezentanții organizațiilor și partidelor ucrainene de extremă dreapta au pichetat luni, 17 septembrie, sediul Procuraturei Generale de la Kiev. În urma protestelor care au degenerat în confruntări violente, au fost râniți cel puțin 7 polițiști, scrie Serviciul de Presă al Poliției Naționale din Ucraina, citat de korrespondent.net.

Potrivit purtătorului de cuvânt al organizației naționaliste „Svoboda”, protestatarii au cerut demiterea procurorului general adjunct al Ucrainei, Evghenii Enin, care a semnat anterior un decret de extrădare în Federația Rusă a lui Timur Tumgoev, un militar ucrainean de origine ingușă care a luptat în cadrul unui batalion de voluntari străini în Donbas, suspect de legături cu teroriști ai Statului Islamic.

Jurnaliștii de la RBK-Ukraina scriu că protestatarii au încercat să intre cu forță în sediul Procuraturii, însă forțele de securitate au tras în ei cu tunul de apă și gaze lacrimogene. Totodată, naționaliștii au aprins în preajma edificiului câteva anvelope și au aruncat cu fumigene și pietre în poliție.

La protest au participat membrii organizațiilor „Svoboda”, „S14”, „Combatanții UDA”, „Sectorul de Dreapta”, precum și reprezentanții batalionului „Șeih Mansur”, unde a activat Timur Tumgoev.

Screenshot_2 Screenshot_3 42135612_2076063445739100_1890805501764042752_o

Добавить комментарий