Control comun la 8 puncte de la frontiera moldo-ucraineană, conform unei înțelegeri între Groisman și Filip

056f8410b73bd63d7143c87f08804c0c

Ucraina și Republica Moldova vor semna în curând protocoalele privind controlul comun în 8 puncte de trecere a frontierei. Despre aceasta au convenit sâmbătă, la Kiev, premierii celor două țări Volodymyr Groisman și Pavel Filip.

Prim-miniștrii au discutat pe marginea subiectelor actuale de pe agenda relațiilor moldo-ucrainene, subliniind deschiderea pentru intensificarea continuă a dialogului bilateral pe toate domeniile de interes reciproc, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Volodymyr Groisman și Pavel Filip au convenit și asupra finalizării procesului de punere în aplicare a Protocolului care vine să soluționeze problema privind depășirea termenului de 90 de zile de aflare pe teritoriul celor două țări a transportatorilor auto la efectuarea transportului de pasageri și mărfuri.

La capitolul proiectelor comune de infrastructură, a fost remarcată importanța deschiderii circulației autoturismelor pe podul peste râul Nistru. S-a vorbit și despre construcția noului pod peste râul Nistru Iampol — Cosăuți.

De asemenea, premierii au dispus organizarea în timpul apropiat a reuniunii grupurilor de lucru pe problematica ce vizează funcționarea Complexului Hidroenergetic Nistrean.

Добавить комментарий