Cuvânt de recunoştinţă către cititori

Screenshot_1

Dragi prieteni! Astăzi a apărut ultimul număr al săptămânalului „Libertatea Cuvântului” în anul 2019. A fost un an cu un număr record de cititori, bogat în evenimente, care şi-au găsit oglindire în paginile celui mai îndrăgit ziar românesc din regiune. Le suntem recunoscători tuturor cititorilor care ne-au susţinut, prin abonament şi nu numai, prin cuvânt bun şi sfat înţelept, prin nenumărate mesaje de încurajare. Bucurându-ne de această mare încredere, am încercat să fim pe măsura aşteptărilor Dumneavoastră, să nu decepţionăm cele circa 6 mii de familii de români din regiune, precum şi miile de cititori din întreaga lume, care urmăresc varianta on-line a ziarului.

Cele 810 numere ale săptămânalului „Libertatea Cuvântului”, apărute cu regularitate din anul 2002, rămân în istorie. Este o istorie trăită cu sinceritate, cu durere şi bucurie, alături de comunitatea românească din regiunea noastră. Dar, a fost şi o perioadă complicată de afirmare a ziarului nostru. În momentul de răscruce, când ziarul era pe cale de dispariţie, el a început să fie susţinut de omul de afaceri, cunoscut prin acţiunile sale de binefacere, domnul Mihai Grosu, care şi-a asumat toate cheltuielile, legate de editarea şi menţinerea săptămânalului „Libertatea Cuvântului”. Fără nici un ajutor din altă parte, fără ca cititorii să cunoască sumele enorme alocate pentru ca ziarul să ajungă la destinaţie, am rezistat câţiva ani la rând. Patronul şi redactorul-şef al săptămânalului, Mihai Grosu, dimpotrivă a redus preţul, ca mai multe persoane să aibă bucuria de a citi un ziar în limba maternă. Însă, serviciile poligrafice şi cele poştale s-au scumpit considerabil, şi numai din această cauză, săptămânalul „Libertatea Cuvântului” n-o să apară deocamdată în variantă tipărită. Înţelegem dezamăgirea cititorilor, obişnuiţi să ţină în mâini şi să răsfoiască un ziar interesant, cu o ţinută poligrafică excepţională. În ultimele luni am primit mii de solicitări telefonice de la cititori, întrebându-ne alarmant: „De ce nu ne putem abona la ziarul „Libertatea Cuvântului”. Şi pe noi, colaboratorii ziarului, ne doare inima să ne dezicem temporar de varianta tipărită. Suntem nevoiţi să procedăm astfel din motive pur financiare. „Libertatea Cuvântului” nu este unicul ziar, care procedează astfel. Au renunţat la varianta tipărită şi alte publicaţii notorii.

Suntem în perioada frumoaselor Sărbători de iarnă şi la început de An Nou. În mod tradiţional, venim cu o veste bună. Publicaţia „Libertatea Cuvântului” poate fi citită zilnic în varianta on-line la adresa www.lyberti.com. Continuăm să rămânem o instituţie media credibilă, pusă în slujba adevărului şi a limbii române. La ora actuală avem peste 6 mii de abonaţi fideli în mediul on-line. Site-ul www. lyberti.com este accesat zilnic de aproximativ 30 mii de vizitatori.

Îi suntem recunoscători şi-i aducem sincere mulţumiri domnului Mihai Grosu, om cu suflet generos, pentru gestul nobil şi dezinteresat de a susţine limba, cultura şi identitatea noastră românească.

Pe o notă la fel de optimistă le urăm stimaţilor noştri cititori un An Nou fericit, paşnic, realizări frumoase şi belşug în case.

La mulţi ani!

Colectivul redacţiei săptămânalului „Libertatea Cuvântului”

Добавить комментарий