Compania care a pus în circulație primul tren peste strâmtoarea Kerci, cercetată penal

F58C0B7B-5664-4AC7-B805-4EEE4AA8D224_w1023_n_r1_st

Anchetatorii ucraineni au deschis miercuri o procedură penală după ce primul tren rus de pasageri a ajuns în Crimeea printr-o nouă legătură feroviară cu peninsula din Marea Neagră. Trenul aparținând unei companii private, Grand Service Express, a pornit din St. Petersburg pe 23 decembrie, ziua în care președintele rus Vladimir Putin a inaugurat linia de cale ferată, ajungând în Sevastopol pe 25 decembrie.

Vehiculul a  trecut ilegal frontiera naţională a Ucrainei pe Podul Crimeii, a anunţat biroul procurorului general din Kiev.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a călătorit în locomotivă, alături de mecanic, pentru a inaugura circulația feroviară pe podul de 19 km de peste strâmtoarea Kerci, cel care leagă Rusia de Crimeea. Podul a costat peste 3 miliarde de euro și a fost deschis mașinilor cu mare fast de Putin, în mai 2018 când președintele s-a aflat într-un camion portocaliu. Construcția podului a fost intens criticată de Ucraina și de oficialii UE, în timp ce rușii au prezentat-o ca fiind o mare realizare.

 

Добавить комментарий