Dacă Moldova dorește să se alăture Uniunii Europene, ea trebuie mai puțin să se teamă de Rusia, care acum este ocupată de Ucraina

6 03 2023 F 2

O astfel de declarație a fost făcută de adjunctul Secretarului general al NATO, Mircea Geoană, la postul de televiziune român Prima TV, relatează „Evropeiska pravda”. Potrivit lui Geoană, acum nu există niciun risc militar pentru Moldova. „Șansa de a scăpa de periferia Europei cade la fiecare câteva generații. Acum este momentul. Dacă vor să rămână acolo, este decizia lor. Dar dacă vor să se alăture Europei, este momentul cel mai potrivit  să aleagă și trebuie să iasă de sub influența Rusiei. Nu cred că există un risc militar pentru Moldova acum ”, a opinat Mircea Geoană.

Fiind întrebat dacă consideră că este posibil să se unească România și Moldova, adjunctul Secretarului general al NATO a răspuns: „Nu pot comenta, am împuternicirii oficiale și când spun ceva, poate fi interpretat diferit. Dar cred că soarta Moldovei este cea europeană”.

Anterior, mass-media a comunicat că UE pregătește o misiune de consolidare a sectorului de securitate din Moldova, ea își poate începe activitatea la vară. Recent, situația de securitate din Moldova a devenit din ce în ce mai tensionată. Federația Rusă a făcut declarații despre presupusele intenții ale Ucrainei de a efectua o provocare militară în Transnistria nerecunoscută. Kievul și Chișinău oficial au  negat aceasta categoric.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий