Decizia luată de cel mai mare furnizor de energie din Ucraina

original

Pandemia de coronavirus şi-a pus amprenta şi în domeniile afacerilor, dându-le peste cap planurile acţionarilor din întreaga lume. Un exemplu este miliardarul Rinat Ahmetov care a luat o decizie radicală pentru una dintre afacerile sale.

Potrivit kyivpost.com, cel mai mare producător de energie din Ucraina, compania DTEK, nu va mai plăti ratele dobânzilor din cauza pandemiei cu coronavirus şi va căuta să-şi restructureze împrumuturile, au spus oficialii companiei.

DTEK, care este deţinut de miliardarul Rinat Ahmetov, a declarat printr-un comunicat de presă că pandemia de COVID-19 şi măsurile de prevenţie aplicate în Ucraina au provocat o foarte mare presiune financiară asupra companiei. De asemenea, şefii companiei au declarat că nu se vor plăti dobânzile şi împrumuturile bancare în perioada următoare.
„DTEK Energy este în curs de elaborare a unei propuneri de restructurare a blocajului şi de restructurare a datoriilor conform statisticilor noastre, astfel datoriile nu vor mai fi plătite începând cu 1 aprilie. DTEK Energy solicită comunităţii de investiţii să sprijine compania în luarea acestei decizii dificile. Astăzi, este esenţial să fim fermi şi uniţi în lupta împotriva pandemiei COVID-19″, au spus oficialii companiei.
Averea lui Rinat Ahmetov este evaluată la 2.8 miliarde de dolari, conform Forbes.

Добавить комментарий