Pandemia de coronavirus, comparată cu dezastrul de la Cernobîl

January 19, 2020, Milano, Italia: ESCLUSIVA MILAN .Foto LaPresse - Spada.19 Gennaio 2020 - Milano (Italia) .Sport Calcio .A.C. Milan- Stagione 2019-2020 - Serie A .Milan vs Udinese .Nella foto: Andriy Shevchenko..EXCLUSIVE MILAN .Photo LaPresse - Spada.january 19 , 2020 Milan ( Italy ) .Sport Soccer.A.C. Milan- Season 2019-2020 - Serie A .Milan vs Udinese .In the pic: Andriy Shevchenko (Credit Image: Global Look Press/Keystone Press Agency)

Andrii Șevcenko, fostul mare jucător ucrainean, acum selecţionerul echipei naţionale de fotbal, a vorbit despre situația cu care se confruntă întreaga lume în aceste momente, din cauza pandemiei de coronavirus.

Aflat la rândul său în carantină, fostul atacant al Milanului a făcut o comparație între problema curentă și dezastrul nuclear de la Cernobîl, din urmă cu 34 de ani.

La vremea respectivă, Șevcenko avea numai 9 ani, însă își amintește că trebuia să urmeze niște restricții asemănătoare celor din prezent.

„Mă aflu în casă de 10 zile, dar sunt bine. Tot ce putem face este să respectăm indicațiile autorităților și să lăsăm cadrele medicale să-și desfășoare treaba minunată cât mai bine cu putință. Ei sunt adevărații eroi și le mulțumesc. Am trecut printr-o situație similară în Ucraina. Aveam numai 9 ani, în timpul dezastrului nuclear de la Cernobîl (…). Comportamentul neadecvat trebuie să fie lăsat la o parte și trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi poate să contracteze virusul și să pună alte persoane în pericol”, a fost mesajul lui Șevchnko, potrivit Sky Sport Italia.

Andrii Șevcenko a jucat în Italia timp de 8 ani, în tricoul lui Milan, alături de care a câștigat 5 trofee, printre care și UEFA Champions League. Din acest motiv, actualul selecționer al Ucrainei are o afinitate aparte pentru Italia, cea mai afectată țară din Europa.

„Vreau să-i salut pe italieni și să le transmit că sunt alături de ei în aceste momente. Vom depăși împreună această problemă și sper ca totul să revină la normal cât mai repede”, a mai spus fostul atacant.

Добавить комментарий