Decizia Rusiei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus are ca scop subjugarea Minskului și încălcarea constituției ţării

28 03 2023 F 2

În același timp, o astfel de decizie a Kremlinului încalcă securitatea internațională, a declarat  liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, relatează RBK-Ucraina cu referire la CNN. „Acest lucru încalcă securitatea internațională și, desigur, contrazice voința oamenilor. Nu suntem o țară nucleară și nu dorim să amplasăm arme nucleare în statul nostru”, a subliniat ea.

În același timp, Svetlana Tihanovskaia l-a numit pe Alexandr Lukașenko „un complice complet al războiului” din Ucraina și unul care „execută toate ordinele lui Putin”. Ea a mai spus că Lukașenko nu poate să-și asume meritul pentru faptul că trupele belaruse nu au fost trimise în Ucraina.

„Acesta este un apel din partea poporului din Belarus, care este împotriva acestui război, și a soldaților noștri, care nu au sentimente anti-ucrainene. Ei nu vor să ucidă sau să fie uciși pe câmpurile de luptă pentru ambițiile acestor doi lideri”, a accentuat Svetlana Tihanovskaia.

Potrivit ei, Lukașenko este responsabil pentru crimele de agresiune împotriva Ucrainei și ar trebui numit sponsor al terorismului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий