Dieta care întârzie îmbătrânirea

1200x630

Consumul zilnic de alimente bogate în grăsimi, carbohidrați și puțină apă te predispun la îmbătrânire prematură. O viață sănătoasă are nevoie în primul rând de o dietă echilibrată, de alimente cu preparare ușoară. Sănătatea ta are nevoie de vitamine, minerale, nutrienți benefici care să îți furnizeze energia necesară pe tot parcursul zilei. Dacă de exemplu ai ținut post într-o anumită perioada, trecerea bruscă de la alimentația de post la toate bucatele tradiționale îți poate pune sănătatea în pericol. Iată cum trebuie să găsești echilibrul alimentar corect!

Renunță la bucatele prăjite. Uită de prăjeli, folosește uleiul doar atunci când vrei să faci o salată și atunci optează pentru cel de măsline. Chiar dacă alimentele prăjite au un gust și o aromă inconfundabilă, sunt extrem de nesănătoase. Poți totuși să alegi să prepari alimentele la abur. Cercetătorii afirmă faptul că un consum constant de cartofi prăjiți, favorizează creșterea în greutate. Profită de tehnologia avansată care te ajută să gătești la abur sau cu ajutorul aerului cald și evită cu orice preț bucatele prăjite. În felul acesta vei folosi uleiul doar ca condiment, vei consuma mai puține calorii și te vei bucura de sănătate timp îndelungat.

Mănâncă cel puțin un fruct sau o legumă pe zi. Nu în zadar se spune că, dacă consumi un măr pe zi, vei ține doctorul la distanță. Ai nevoie de cât mai multe legume consumate în fiecare zi, și la fiecare masă măcar un fruct. Astfel te vei distanța considerabil de posibilitatea apariției bolilor cardiovasculare. Legumele și fructele sunt cele care te vor menține mereu tânăr și energic. Introduceţi în alimentație 6 porții de legume în fiecare zi și 2 de fructe. Observi că legumele trebuie să fie prioritare. Jumătate din farfuria de la prânz și de la cină ar trebui să fie alcătuită doar din legume. Dacă te lupți cu surplusul de kilograme, adoptând această regulă vei observa cum silueta va căpăta un contur frumos.

Nu te înfometa. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Asigură-te că ai mereu la îndemână o gustare sănătoasă, fie că este vorba despre un iaurt, un fruct, o legumă sau semințe. Însă ai grijă să le consumi cu moderație, nu exagera cu nimic. Lactatele te vor ajuta să previi înfundarea arterelor și surplusul de kilograme și îi vei oferi organismului o sursă bună de probiotice.

Добавить комментарий