Doar două regiuni ucrainene sunt gata să relaxeze restricțiile de carantină

467114

Epidemia COVID-19 nu permite slăbirea carantinei în 22 de regiuni din Ucraina și Kiev. Despre acest lucru a anunțat luni, 21 septembrie, serviciul de presă al Ministerului Sănătății.

După cum transmite korrespondent.net, ministerul de profil a menționat că de slăbirea carantinei nu sunt gata regiunile: Vinița, Volîni, Dnepropetrovsk, Donețk, Jitomir, Transcarpatia, Zaporojie, Ivano-Frankivsk, Kiev, Lugansk, Lviv, Nikolaev, Odesa, Rivne, Poltava, Sumi, Ternopol, Harkov, Hmelnițki, Cerkask, Cernăuți și Cernigov, precum și Kiev.

În același timp, cea mai mare rată de infectări este în Regiunea Ternopol (390,9 persoane la 100 de mii de persoane) și în regiunea Cernăuți (210,4 persoane la 100 de mii de persoane).

În același timp, sunt gata să slăbească restricțiile doar două regiuni — Kirovograd și Herson.

În conformitate cu noile criterii de risc epidemic, în zona „roșie” nu se mai află nici un centru regional. De asemenea, s-a anunțat că Ucraina a schimbat criteriile zonei galbene și portocalii. La stabilirea zonelor de carantină va fi evaluată numărul de locuri ocupate în spitale, numărul de teste la 100 de mii de cetățeni și rata îmbolnăvirii.

Добавить комментарий