„Eu sunt Bandera!” Flash-mob organizat de poliție (VIDEO)

51936916_10216619639195971_8554007096079679488_n

Poliția națională din Ucraina a lansat un flashmob în semn de solidaritate cu membrii unei grupări de extremă-dreaptă, care au fost reținuți în urma unor confruntări violente la Kiev, într-o manieră tipică unității de operațiuni speciale „Berkut”.

Scandalul s-a iscat în timpul raidului după ce un polițist i-a solicitat unui reținut să se culce la pământ, rostindu-i cu voce tare „Lojisi Bandera!” – Culcate jos Bandero!

Pe marginea acestui caz, primul șef-adjunct al Poliției de Patrulare din Ucraina, Oleksii Biloșydskyi, a comunicat că prin organizarea acestui flashmob polițiștii își cer scuze din toată inima faţă de poporul ucrainean pentru fapta colegului său.

„Eu sunt Bandera! Sunt ofițer de poliție! Slujesc poporului ucrainean! Nu accept împărtășesc apelul „Culcate jos Bandero!”. Voi apăra țara și poporul meu!”, a scris Biloșydskyi.

S-a alăturat flashmob-ului și șeful poliției naționale Serghei Kneazev care a scris pe Facebook că își cere scuze: „Sunt și eu banderovit. Slavă Ucrainei!”.

Stepan Bandera a fost un politician ucrainean, lider al mișcării de renaștere națională din Ucraina de vest, conducător al Organizației Naționaliștilor Ucraineni. În timp ce unii îl consideră un erou național și simbol al luptei pentru independență, alții îl acuză că a colaborat cu Germania nazistă.

Lasă un răspuns