Igor Dodon: Moldova va apela la Rusia pentru furnizarea vaccinului anti – COVID-19

dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că Moldova este interesată să primească  vaccinul anti – COVID-19, înregistrat de Federația Rusă. Despre aceasta Igor Dodon a declarat miercuri, în timpul întâlnirii cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

„În altă ordine de idei, am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat înregistrarea în Rusia a primului vaccin împotriva coronavirusului, informează RIA Novosti. Acesta a mai spus că uneia dintre fiicele i-a fost administrat deja preparatul.

De menționat că Germania este sceptică cu privire la vaccinul anunţat de Rusia.

„Poate fi periculos să începi să vaccinezi, prea devreme, milioane, dacă nu miliarde de oameni”, a spus ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns