Iurii Luțenko a anunțat că demisionează din funcție

1499259571-1648

Procurorul General al Ucrainei, Iurii Luțenko, și-a anunțat marți demisia în timpul unui discurs în Rada Supremă, în care a comentat crearea unei comisii parlamentare de investigație cu privire la moartea activistei anticorupție, Kateryna Handzyuk, care a decedat duminică din cauza rănilor suferite în urma unui atac cu acid la Herson.

Luțenko a  declarat că îşi depune demisia, pe care o va trimite preşedintelui, protestând astfel fata de „campania de propagandă” dezlănțuită de o serie de instituții media, care acuza autoritățile de moartea activistei.

Procurorul General a dat asigurări că organele de drept dețin dovezi cu privire la numele celui care a comandat crima, însă din cauza unor politicieni și activiști publici, care în această situație încearcă să-şi promoveze imaginea, au loc scurgeri de informații cu privire la investigarea acestui atac.

El a caracterizat campania drept „PR pe sânge” și a întrebat deputații cui să i se încredințeze investigarea acestui dosar – „ecranului TV” sau anchetatorilor?

Lasă un răspuns