Kiev: Limba ucraineană este singura limbă de stat

Screenshot_3

Administrația Prezidențială a Ucrainei,  a reacționat la declarațiile co-proprietarului  „Studio Kvartal 95“,  Boris Șefir,  cu privire la reducerea cotelor de folosire a limbii ucrainene la radio și televiziune, precum și abolirea legii cu privire la funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, notează Libertatea Cuvântului cu referire la serviciul de presă al Administrației Prezidențiale.

„El (Boris Șefir n.r.) și-a exprimat doar propria opinie. Această opinie cu coincide cu poziția președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, și a Administrației Prezidențiale” se spune în comunicat.

De asemenea, Administrația Prezidențială  a reamintit că Boris Șefir  nu este  funcționar în cadrul Administrației Prezidențiale și nici membru al partidului Sluga Poporului. Referitor la legea cu privire la funcționarea limbii ucrainene, Zelenskyi susține statutul limbii ucrainene ca unica  limbă de stat. În același timp, Președintele consideră că „statul ar trebui să contribuie la dezvoltarea limbii ucrainene prin crearea de stimulente și exemple pozitive, nu interdicții și pedepse», se menționează în comunicatul serviciul de presă al șefului statului.

Добавить комментарий