Klimkin: Rusia și Belarus au provenit din Ucraina

Klimkin

Rusia și Belarus au apărut după separarea de Rusia Kieveana, al cărei succesoare în prezent este Ucraina, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, într-un articol pentru ziarul uruguayan Observador.

Ministrul a subliniat că Ucraina, pe parcursul istoriei sale, a jucat un „rol crucial” în formarea Europei și a valorilor europene. În special, el a subliniat rolul Ucrainei în protejarea Europei de invazia tătară-mongolă. De asemenea, a remarcat Klimkin, ucrainenii s-au opus întotdeauna „totalitarismului comunist” și au luptat pentru democrație.

Potrivit ministrului, modelul european de dezvoltare al Ucrainei a determinat adoptarea creștinismului în 988.

„După creștinarea de la Kiev, creștinismul a început să se răspândească la celelalte triburi ale slavilor estici, care populau zonele de la nord și est de Rusia de Kieveană, unde secole mai târziu au apărut Belarus și Rusia”, a scris Klimkin.

Anterior, analistul politic Oleg Soskin, a declarat că numele „Rus”, a fost furat de împăratul Petru cel Mare (Petru I al Rusiei) de la ucraineni.

El a menționat că nu exista „o națiune” denumita „ruși”. Soskin a reamintit că numele „Rusia” a apărut ca urmare a calchierei denumirii în limba latină a cuvântului „Rus” ( „Ruris”).

Добавить комментарий