MAE al României a făcut o declaraţie referitoare la opiniile scandaloase ale lui Andrei Marga

18 09 2022 F 3

Ministerul Afacerilor Externe al României a făcut o declaraţie specială în legătură cu opiniile scandaloase ale fostului şef al acestui departament, Andrei Marga, care anterior i-a cerut Ucrainei „cedări de teritoriu”, transmite Ukrinform cu referire la sursa română G4Media.ro. şi la alte ediţii româneşti.

„Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile. „Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Externe.

De asemenea, MAE precizează că respinge ferm poziţionarea lui Andrei Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia.

MAE reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий