„Mărțișor” – sărbătoarea talentelor

Screenshot_2

Anul trecut a fost creată Comunitatea teritorială unită CiudeiIgești. Și atunci, în prag de primăvară, a fost lansată ideea de a organiza o sărbătoare de suflet pentru locuitorii din ambele sate și cea mai bună soluție a fost revenirea la tradiție. Așa a apărut Festivalul „Mărțișor”.

Duminica trecută, la Casa de cultură din Ciudei s-a desfășurat cea de a doua ediție a „Mărțișorului”.

– De data aceasta am venit în februarie cu „mărțișoarele” cântecelor și dansurilor dintr-un singur motiv și tot din stimă față de tradiție, de tradiția creștină. Consătenii ne-au sugerat ideea că cea mai potrivită zi pentru o asemenea sărbătoare amplă este ultima duminică înainte de Postul mare. Am procedat așa cum au cerut oamenii și cred că întregul public spectator, adunat în sală, a primit o satisfacție deosebită, urmărind evoluările de pe scenă, a relevat primarul localităţii, domnul Anatolie Pițu.

Bogatul program de concert a fost susținut de tinerele talente de la cele trei școli din Ciudei, de la cele două școli din Igești, de la Grădinițele de copii „Curcubeul” din Ciudei și „Mărțișorul” din Igești, precum și de la Școala de arte pentru copii a Comunității din Ciudei.

Cele mai bune colective artistice din aceste sate vor participa la Festivalul „Mărțișor”, care va avea loc la Cernăuți, organizat de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”.

Screenshot_1

Lasă un răspuns