Ministrul german de externe vine în Donbas

Der SPD-Bundesvorsitzende Sigmar Gabriel sitzt am 17.03.2013 auf dem SPD-Landesparteitag in Salem (Mecklenburg-Vorpommern) auf dem Podium. Neben den Neuwahlen des Landesvorstands bereiten die 95 Delegierten bei dem zweitägigen Treffen die Bundestagswahl vor. Foto: Jens Büttner/dpa (Qualitäts-Wiederholung) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Ministrul german de externe Zigmar Gabriel va efectua, în perioada 3-4 ianuarie, o vizită de lucru în Ucraina, în cadrul căreia va avea discuții cu omologul său ucrainean Pavlo Klimkin.

Potrivit Serviciului de Presă al MAE din Ucraina, problema-cheie a discuțiilor va fi rolul Republicii Federative Germania, împreună cu Franța, ca parte componentă a „Formatului Normand”, în restabilirea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei.

De asemenea, miniștrii de externe Pavlo Klimkin și Sigmar Gabriel vor efectua o călătorie comună în Donbas, la linia de contact. În cadrul vizite demnitarii vor discuta și despre eliberarea prizonierilor ucraineni din Donbas, precum și alte aspecte legate de cooperarea bilaterală.

Anterior, Gabriel a cerut îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Rusia, menționând că acest lucru este în interesul Europei, notează paginaderusia.

Lasă un răspuns