Ministrul învățământului consideră că în Ucraina există prea mulți profesori (VIDEO)

preview_w640zc0

Ministrul Învățământului și Științei al Ucraina, Anna Novosad, a declarat că unii pedagogi ucraineni vor trebui să-și găsească un alt domeniu de activitate, deoarece, numărul cadrelor didactice în Ucraina este mai mare decât cel necesar pentru contingentul existent de elevi.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Snidanok” de la postul de televiziune 1+1.

„Acei profesori, ai căror elevi vor fi transferați în școlile de bază, vor fi nevoiți să se reorienteze”, a spus ministrul, având în vedere faptul că pedagogii vor fi concediați în căutarea unor noi oportunități de locuri de muncă.

„Numărul cadrelor didactice este mai mare decât cel necesar pentru contingentul existent de elevi. Cu siguranță acest lucru este foarte nepopular, însă acei profesori care activează în zonele rurale vor trebui să se adapteze cerințelor de muncă și să susțină cursuri suplimentare de calificare, recalificare și perfecţionare”, a subliniat Anna Novosad.

Anterior, ministrul învățământului declarase că prin închiderea școlilor „mici și necompetitive” vor exista posibilități de majorare a salariilor pentru cadrele didactice.

Добавить комментарий