Ministrul nemulțumit de salariul pe care-l primește

malyuska

Cum procedează un cetățean simplu, când nu-i ajunge salariul pentru necesitățile de viață strict necesare? Caută o sursă de câștig suplimentară. Dar ce sfat îi veți da ministrului, care se plânge că nu se poate înconjura cu un salariu de 17 mii grivne pe lună?

Ministrul Justiției al Ucrainei, Denis Maliuska, s-a destăinuit că nu-l satisface salariul pe care îl primește și nu exclude că își va căuta un alt loc de muncă. Firește – unde se plătește mai bine. Cetățenii noștri, care leagă tei de curmei ca să supraviețuiască, se gândesc în sine: „Să primim și noi măcar jumătate din salariul ministrului, nu vom avea nici un motiv să ne plângem”.

Denis Maliuska a declarat mărimea salariului său într-un interviu acordat publicației „Ukrainska pravda” , în luna octombrie. De atunci salariul lui a crescut până la 29 mii grivne. Dar ministrul are altă socoteală: „Dacă salariul nu va fi majorat măcar până la 80 mii grivne pe lună, nu voi putea rezista mult timp. Am patru copii și cheltuielile sunt mari”.

Potrivit lui Denis Maliuska, Guvernul planifică să majoreze salariul miniștrilor, or,aceasta pare suspect pentru investitorii străini, care liber pot să-și pună întrebarea: „Dacă miniștrii ucraineni primesc salarii mici, atunci pe ce trăiesc ei? Probabil că au o altă sursă de venit sau recurg la corupție”.  „Deci, nu există o altă ieșire din situație decât cea de majorare a salariilor”, se arată a fi convins Denis Maliuska.

 

Lasă un răspuns