Ministrul ungar de externe: Nu vom sacrifica drepturile comunității maghiare la nicio presiune

Budapest, 2019. március 8.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) beszél, mellette Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára (b) a Kárpát-medencei Magyar Képviselõk Fórumának (KMKF) plenáris ülésén az Országház Vadásztermében 2019. március 8-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó a promis că va apăra în continuare drepturilor comunităţilor maghiare în cadrul plenarei Forumului Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic (KMKF), care a avut loc vineri, la sediul Parlamentului Ungariei.

„Politica externă ungară sprijină în continuare principiu conform căruia drepturile comunităţii maghiare nu le vom sacrifica pe altarul niciunui interes geopolitic, în ciuda diferitelor presiuni, independent de cât de mare este acea presiune, chiar şi dacă vine – în unele situaţii – de la prieteni buni” – a declarat Szijjártó, promițând membrilor comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic că se pot baza în continuare pe diplomaţia ungară, transmite hirado.hu.

Cu referire la Ucraina, acesta a spus că orice „prieten bun sau puternic” ar face presiuni asupra Ungariei, guvernul nu va renunţa la politica de a opri, prin veto, întrunirea comisiei NATO-Ucraina, respectiv nu va susţine avansarea integrării europene sau euroatlantice a Ucrainei, până când „Guvernul de la Kiev nu va renunţa la politica sa antimaghiară şi nu va reda drepturile luate în ultimii ani de la maghiari, prin decizii parlamentare”.

 

Lasă un răspuns