Mircea Geoană: „Rusia nu dispune de potenţial militar pentru a ataca Moldova”

3 07 2022 F 1

Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova, dar nu are potențialul militar de a ataca țara cu implicarea regiunii transnistrene, a declarat adjunctul Secretarul general NATO, Mircea Geoană. „Astăzi nu vedem niciun element militar care să provoace îngrijorare pentru Republica Moldova… Federația Rusă nu are capacități militare”, a accentuat el în interviu acordat Postului de televiziune Moldova 1, remarcând prezența „elementelor de presiune, încercări de destabilizare, declarații și amenințări”, exprimate de adjunctul șefului „consiliului de securitate” al Federației Ruse,  Dmitri Medvedev, „după veștile bune de la Bruxelles”. Aceste amenințări, a adăugat el, „sunt pe radarul nostru”, transmite Ukrinform.

Se subliniază că între Moldova și NATO a fost convenit un pachet de asistență NATO pentru țară, în special pentru contracararea atacurilor cibernetice și a dezinformării.

De asemenea, liderii țărilor NATO, la summit-ul de la Madrid de la sfârșitul lunii iunie, au anunțat noi măsuri mai puternice de sprijinire a partenerilor, printre care Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий