Numărul cetățenilor ruși care doresc să intre pe teritoriul Ucrainei a scăzut la jumătate

5bffa4961835615d198b45fc

De la introducerea restricțiilor la intrare, numărul cetățenilor din Federația Rusă care doresc să intre pe teritoriul Ucrainei a scăzut la jumătate. Acest lucru a fost anunțat luni, 3 decembrie, de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat pentru Frontieră, Andrii Demchenko, transmite Ukraina 112.

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, 77 de cetățeni ai Federației Ruse nu au avut acces în zonele în care a fost impusă Legea Marțială.

În același timp, la majoritatea persoanelor nu le-a permis accesul din cauza faptului că nu au putut confirma scopul călătoriei lor în Ucraina, unii nu aveau documentele necesare iar la alții a expirat termenul de ședere în Ucraina.

De asemenea, el a făcut apel la ucraineni de a-și reduce călătoriile în Federația Rusă, dacă este posibil. Potrivit lui Demchenko, în ultimele cinci zile, la aproximativ 150 de ucraineni le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Federației Ruse.

În 30 noiembrie, Ucraina, în cadrul Legii Marțiale a impus interdicția de intrare pe teritoriul său bărbaților din Federația Rusă cu vârsta cuprinsă între 16 și 60 de ani.

Lasă un răspuns