Poroșenko a cerut comunității internaționale să recunoască Holodomorul drept act de genocid împotriva poporului ucrainean

V0Ilp37lAZuUyf17WWo3.r695x430

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a îndemnat statele membre ale ONU să recunoască Holodomorul din anii 1932-1933 drept act de genocid împotriva poporului ucrainean. Declarația respectivă a fost făcută miercuri, 20 septembrie, la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU din New York.

El a menționat că Organizația Națiunilor Unite a jucat dintotdeauna un rol principal în asigurarea faptului ca crimele din trecut să nu se mai repete.

„Cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU coincide cu împlinirea a 85 de ani de la declanșarea uneia dintre cele mai mari crime ai secolului XX – Holodomorul din Ucraina. Aceasta a fost o foamete artificială, organizată în 1932-1933 de regimul totalitar stalinist, care a dus la moartea a 7-10 milioane de ucraineni”, a spus Poroșenko

„Fac apel la toate statele ONU să condamne și să recunoască Holodomorul, drept act de genocid”, a coincis președintele țării.

Lasă un răspuns