Poroșenko: Garantez  utilizarea liberă a limbilor minorităților naționale (video)

Screenshot_1

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că drepturile și libertățile constituționale ale vorbitorilor de limbă rusă din Ucraina vor fi respectate cu strictețe. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni la TV „112 Ucraina”, notează Libertatea Cuvântului.

„Președintele este garantul drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor. El este  garantul  utilizării libere a limbilor minorităților naționale, inclusiv a limbii ruse, pentru acei care își doresc acest lcuru. Subliniez cu fermitate că drepturile și libertățile constituționale vor fi strict respectate «, a spus Poroșenko.

„Principalul risc sau amenințare majoră pentru populația rusofonă din  Ucrainei este Putin. Deoarece, tocmai în legătură cu agresiunea rusă, acei reprezentanți ai populației vorbitoare de limbă rusă care trăiesc în estul Ucrainei, astăzi suferă în primul rând din cauza  ocupației rusești, a  bombardamentelor, declinului economic și  războiului. Conceptul lumii rusești, care a fost impus inclusiv cu înființarea Novorossiei și dezmembrării statului nostru, a condus la astfel de consecințe dezastruoase. Vom proteja țara de Putin și vom proteja drepturile și libertățile constituționale ale fiecărui cetățean al Ucrainei. Toate drepturile constituționale «, a spus Poroșenko.

Добавить комментарий