Poroşenko promite că va dota armata ucraineană cu noi sisteme de rachete dacă va fi reales

images_cms-image-000066112

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis în timpul unui miting de campanie electorală, că dacă la alegerile din 31 martie va obţine un nou mandat prezidenţial va dota forţele armate cu noi tipuri de rachete.

„Următorul mandat îl voi începe cu dezvoltarea unui noi program de rachete”, a spus Poroşenko la mitingul desfăşurat în piaţa Mihailovskaia din Kiev. Recent, el a dat sarcină industriei militare ucrainene să creeze sisteme de rachete de înaltă precizie şi cu o rază mai mare de acţiune, capabile „să dea un răspuns agresiunii şi să lovească ţinte în profunzime în spatele liniilor inamice”, făcând aluzie la Rusia.

O altă promisiune electorală a lui Poroşenko este că va obliga Rusia şi accepte forţe de pace ale ONU în zona de conflict din estul Ucrainei.

„Atunci când Putin va vedea că ucrainenii au votat împotriva celor care îngenunchează, împotriva capitulării, se va vedea obligat să accepte poziţia Ucrainei cu privire la »căştile albastre» ale ONU în Donbas şi alte propuneri ale noastre», susţine șeful statului.

El a insistat că unica garanţie de securitate şi independenţă pentru Ucraina şi cetăţenii ei este aderarea la UE şi, mai ales, la NATO.

„Cu un vecin ca Rusia poţi dormi liniştit, fără o puşcă încărcată sub pat, numai sub apărarea colectivă a NATO”, a argumentat Poroşenko.

Добавить комментарий