Prim-ministrul slovac: „Slovacia ar putea să se alăture reconstrucției conductei de gaz ucrainene”

original

Slovacia și companiile sale ar putea face parte dintr-un consorțiu care va reconstrui conducta de gaz prin Ucraina, a declarat prim-ministrul slovac Peter Pellegrini (Smer-SD) după o întâlnire cu omologul său ucrainean, Volodymyr Groysman.

Prin urmare, Slovacia dorește să se asigure că calitatea inferioară a infrastructurii ucrainene nu poate fi folosită ca argument pentru a fi lăsată afară și înlocuită, de exemplu, de proiectul Nord Stream 2, care este respins de ambii miniștri.

„Împreună cu Ucraina, Slovacia dorește să continue să participe la tranzitul de gaze de la est la vest și sunt foarte mulțumită de faptul că premierul Groysman a confirmat că Ucraina intenționeaza să creeze un consorțiu în care dorește să reconstruiască infrastructura de gaze” a declarat prim-ministrul slovac, declarând că este important pentru el ca Ucraina să se dezvolte și că nivelul de trai al cetățenilor săi se îmbunătățește.

Potrivit acestuia, acest lucru contribuie, de asemenea, la dezvoltarea Slovaciei de est.

Groisman a descris negocierea drept „productivă și foarte concretă”. El este convins că există mari oportunități pentru Slovacia și Ucraina.

„Ne putem adânci cooperarea, inclusiv creșterea volumului comerțului bilateral”, a afirmat el, adăugând că în prezent crește și are un volum de 1,4 miliarde de dolari în prezent, însă potențialul său este mai mare.

De asemenea, a mulțumit Slovaciei pentru „poziția sa fermă” în ceea ce privește integritatea teritorială a Ucrainei.

Cei doi prim-miniștri și-au exprimat regretul față de incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris, declarând că țările lor sunt dispuse să ajute dacă Franța are nevoie de ea, dar nu vor să facă „gesturi ieftine” și să trimită bani în avans.

Lasă un răspuns