Primul ucrainean care s-a îmbolnăvit de coronavirus: Starea acestuia este satisfăcătoare

9813a6a5-02f4-469f-9e40-1e0cd76b2a0c

Primului cetățean ucrainean i-a fost confirmată diagnoza de infectare cu coronavirus, informație oferită de către Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei. Identitatea acestui a fost stabilită, potrivit Hromadske.

„Există un cetățean al Ucrainei infectat, care se afla pe o navă de croazieră de pe coasta Japoniei. Identitatea acestuia a fost stabilită și este internat într-un spital. Starea acestuia este satisfăcătoare”, a declarat ofițera de presă a MAE, Ekaterina Zalenko.

Peste 7.000 de persoane se află în carantină, pentru două săptămâni, pe două vase de croazieră, unul oprit într-un port la sud de Tokyo, Japonia, cel de-al doilea în Hong Kong. Pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost confirmate 20 cazuri de coronavirus, iar testările continuă.

Pe vas sunt aproximativ 3.700 de persoane. Bolnavii au fost evacuați de pe navă și transportați la spital, a spus ministrul japonez al Sănătății. În Hong Kong, o navă de croazieră cu 3.600 de pasageri și membri ai echipajului, a fost pusă în carantină, după ce au fost confirmate trei cazuri pozitive la bord. Și aici continuă testarea pasagerilor.

Lasă un răspuns