Problemele râului Nistru: Ucraina e gata să coopereze cu R. Moldova

ecc3acf43bf88ddf618653b890a93f76

Ucraina este pregătită să coopereze cu Moldova la toate nivelurile pentru a rezolva problemele râului Nistru şi nu intenţionează să creeze dificultăţi în alimentarea Republicii Moldova cu apă potabilă.

Acest lucru a fost declarat luni de ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Şevcenko,  în cadrul unei întâlniri cu şefa comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană din  R. Moldova, Violeta Ivanov, informează  pe pagina de Facebook  Ambasada Ucrainei în Republica Moldova/Посольство України в Молдові.

Marko Şevcenko a confirmat disponibilitatea Ucrainei „de a asigura respectarea condiţiilor hidrologice din aval de la complexul hidroenergetic de pe Nistru, din localitatea Naslavcea prin deversarea fluxului de mediu în conformitate cu standardele de mediu stabilite în acordul interguvernamental din 29 noiembrie 2012″.

Ivanov a vorbit în favoarea intensificării eforturilor şi a cooperării bilaterale pentru a asigura protecţia bazinului Nistrului şi utilizarea durabilă a resurselor de apă. Deputatul moldovean a subliniat importanţa prevenirii unei catastrofe de mediu, care ar putea afecta securitatea alimentară, economia şi bunăstarea cetăţenilor din ambele state, ca urmare a activităţilor complexului hidroenergetic de pe Nistru.

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий