Procurorii propun înființarea unor forțe speciale care să-l aducă pe Ianukovici în Ucraina

3960C64D-4FF8-4398-8330-939B405EAC18_cx0_cy3_cw0_w1023_r1_s

Procuratura Generală propune înfiinţarea unei unități speciale pentru reţinerea fostului președinte Viktor Ianukovici, aflat pe teritoriul Rusiei, şi aducerea acestuia în Ucraina, a anunţat procurorul Ruslan Kravcenko, reprezentant al acuzării în dosarul în care Ianukovici este suspectat de trădare de stat, transmite korrespondent.net, citat de rador.

„Cred că autorităţile trebuie să facă tot posibilul pentru a se asigura că decizia instanței (în cazul lui Ianukovici, n.red) este pusă în aplicare», a afirmat procurorul. Kravcenko a explicat şi mecanismul de punere în aplicare a deciziei, susţinând că „este posibilă înfiinţarea unei unităţi similare Mossadului”.

„Pentru ca forțele speciale să pătrundă pe teritoriul Federației Ruse și să-l aducă (pe Viktor Ianukovici, n.red) în Ucraina”, a precizat Kravcenko.

Săptămâna trecută, Procuratura Generală a cerut condamnarea fostului președinte Viktor Ianukovici la 15 ani de închisoare pentru trădare de stat. Ședința instanței a avut loc joia trecută, la Kiev, în absența inculpatului, acesta aflându-se pe teritoriul Rusiei.

Anterior, procuratura intenționa să ceară închisoare pe viață pentru fostul președinte Ianukovici, pe care îl acuză de trădare de stat, complicitate la modificarea frontierelor Ucrainei și desfășurarea unui război agresiv împotriva statului. Potrivit anchetatorilor, în timpul protestelor proeuropene din iarna anului 2014, Ianukovici a fugit în Rusia și a cerut Kremlinului să trimită trupe militare în Ucraina.

Добавить комментарий