Punctele de trecere a frontierei de la Diakivţi şi Crasnoilsc vor deveni funcționale în acest an

1515679836_viber-image

Ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a anunțat, joi, la finalul întrevederii cu omologul său român Teodor Meleşcanu, că în acest an vor fi redeschise două puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și România.

El a declarat, într-o conferință de presă, că în 2018 vor deveni funcționale punctele de trecere a frontierei de la „Diakivţi-Racovăţ” şi „Crasnoilsc-Vicovul de Sus”.

„Aceasta este problema noastră și va fi rezolvată imediat. Fondurile necesare pentru finalizarea punctelor internaționale de la Crasnoilsc și Diakivți deja au fost alocate. Acestea vor deveni funcționale în acest an”, a precizat Klimkin.

La rândul său, Teodor Meleşcanu a declarat că „punctele de frontieră sunt, din punct de vedere al părții române, complet pregătite pentru a fi deschise”.

În același timp, cei doi miniştri au discutat şi despre posibilitatea deschiderii de noi puncte pietonale la frontiera dintre cele două state.

Miniştrii de externe ai Ucrainei și României, au convenit și asupra demarării unor negocieri în vederea încheierii unui protocol privind aplicarea noii Legi a Învățământului din Ucraina, care să garanteze dreptul membrilor comunităţii româneşti de a studia în limba maternă. 

Foto: Molbuk.ua

Lasă un răspuns