Război religios pe altarul Mănăstirii! Lavra Pociaiv, obiect de dispută (VIDEO)

lavra

Consiliul Regional  Ternopil a cerut Ministerului Afacerilor Interne să organizeze protecția non-stop a Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din Pociaiv,  obiect de cult ce aparţine Patriarhiei Moscovei, notează Libertatea Cuvântului, cu referire la serviciul de presă al Consiliului Reaginal Ternopil.  Adresarea către ministrul de Interne, Arsen Avakov, a fost adoptată joi, la sesiunea Consiliului Regional. Deputații își exprimă convingerea că decizia înființării Bisericii Ortodoxe Ucrainene Unite va promova dialogul inter-confesional și va fi un pas important pentru asigurarea drepturilor, libertăților și nevoilor religioase ale cetățenilor. În același timp, ei remarcă faptul că în ajunul unirii Bisericii ortodoxe ucrainene cu patriarhia la Kiev cu Biserica autocefală ortodoxă ucraineană, „anumite structuri interesate» încearcă să aprofundeze contradicţiile între credicioşi, agravează artificial  situaţia religioasă şi speculează pe marginea afilierii juridice a Lavrei Adormirea Maicii Domnului din Pociaiv.

Stareţul Lavrei, mitropolitul Vladimir Moroz, s-a adresat enoriaşilor de a se pregăti să apere  cu forţele fizice lăcaşul sfânt.

„Plasarea şi răspândirea pe Internet a informațiilor inexacte în rândul cetățenilor, cu privire la planurile de  a captura cu forţa obiectul de cult, duce la crearea în mod artificial a panicii în masă, care pe termen lung se poate reflecta în activități ilegale», se arată în declarație.

Deputații și-au exprimat dorința de a organiza protecția non-stop a lăcaşului de cult,  prin implicarea unităților Gărzii Naționale din Ucraina, pentru a preveni vărsarea de sânge și capturarea prin utilizarea forţei fizice a Lavrei Adormirea Maicii Domnului din Pociaiv.

Notăm şi faptul că mitropolitul Vladimir Moroz, stareţul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din Pociaiv (pe numele adevărat Viorel Moroz) este etnic român, născut la 15 august 1959 în satul românesc Molodia, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi.

Добавить комментарий