Relaţiile de bună vecinătate cu România şi Ucraina – priorităţi ale politicii externe a Moldovei  

17 07 2021 LC INFO 2

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a numit între priorităţile politicii externe a republicii pe următorii ani relaţiile de bună vecinătate cu Ucraina şi România. O altă prioritate, potrivit şefului statului moldav, este depăşirea pandemiei de coronavirus, informează site-ul Preşedinţiei Moldovei.

„Beneficiem în prezent de o deschidere mare din partea partenerilor noştri externi, însă trebuie să muncim mult pentru a aprecia aceasta şi a o folosi întru binele oamenilor. Nu putem să ratăm asemenea posibilităţi”, a subliniat Maia Sandu. Preşedintele moldav a precizat că activitatea Preşedinției în domeniul politicii externe se va desfăşura în cinci direcţii principale, între acestea fiind susţinerii securităţii regionale şi a spaţiului fără conflicte pe calea menţinerii relaţiilor de bună vecinătate cu România, Ucraina şi cu alte ţări, precum şi pe calea consolidării institutelor securităţii şi apărării.

Ediţia ucraineană online HB aminteşte că la recentele alegeri parlamentare anticipate din Republica Moldova, formaţiunea politică a Preşedintelui Maia Sandu a obţinut o victorie cu rezultate record în istoria ţării.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий