Remedii pentru bolile respiratorii și ale plămânilor

News26_02_15_2

Toamna umedă şi rece e în toi, iar căile respiratorii şi plămânii sunt cele mai afectate de capriciile anotimpului. Cele mai frecvente boli ale căilor respiratorii superioare sunt localizate la nivelul cavităţii nazale (rinite, sinuzită), a faringelui (faringită) şi a laringelui (laringită).

Bolile plămânilor sunt bronşitele, astmul bronşic, pneumonia. O atenţie deosebită trebuie acordată tusei, care este simptomul major prin care se manifestă bolile căilor respiratorii şi ale plămânilor.

O tuse seacă este specifică infecţiilor, o tuse productivă se manifestă în cazul bolilor plămânilor. Tuşea este un rău necesar, de aceea, nu trebuie în totalitate suprimată. De multe ori reflexul tusei trebuie ajutat, astfel ca sputa să fie expulzată. Dacă ea stagnează la nivelul bronhiilor şi al plămânilor, poate fi un mediu prielnic de dezvoltare a infecţiilor patogene, ducând la complicaţii severe, greu de tratat. Un rol important pentru a împiedica apariţia acestor boli îl joacă tratamentele de prevenţie. De aceea, la început de sezon rece, trebuie de urmat tratamente preventive din plante, pentru creşterea imunităţii. Suntem feriţi de boli şi ne vindecăm, în primul rând, datorită imunităţii noastre, şi nu medicamentelor.

Un sfat: În perioada sezonului rece, e bine să introduceți în consumul dumneavoastră zilnic alimente sau preparate farmaceutice (ceaiuri, fineturi, vinuri) obţinute din plante medicinale bogate în vitamina C naturală (măceşe, cătină albă sau goji) şi preparate din tescovină (pulbere, capsule, tinctură) care ajută la creşterea imunităţii. Tot pentru întărirea imunităţii consumaţi regulat două alimente: ardeiul iute şi usturoiul.

Sursa: Din reţetele domnului farmacist Bobaru

Добавить комментарий