Revoltător! Prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va fi majorat cu 23,5% de la 1 noiembrie

maxresdefault

Premierul ucrainean Volodymyr Groysman a anunțat vineri că a decis să majoreze prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici cu aproape un sfert, avertizând că țara riscă să intre în incapacitate de plată dacă nu va primi bani de la FMI.

Deci, de la 1 noiembrie 2018 prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va fi majorat cu 23,5%.  În aceste condiții, cetățenii ucraineni vor fi nevoiți pentru 1000 de metri cubi de gaz să scoată din buzunare 8550 de grivne.

„Nu avem altă opţiune pentru a evita o situaţia extrem de dificilă. Dacă nu vom continua cooperarea cu partenerii noştri internaţionali ţara nu va putea să îşi asigure serviciul datoriei. Aceasta ar putea duce la o situaţie în care Ucraina ar intra în default”, a avertizat Groysman.

Ucraina nu a primit niciun ban de la FMI începând din luna aprilie 2017 din cauza încetinirii ritmului reformelor. Acest lucru a pus ţara într-o situaţie financiară mai precară având în vedere că în următorii doi ani are de rambursat datorii în valută în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns