Tineretul cernăuțean – împotriva sclaviei și a traficului de persoane (FOTO)

IMG_9278

Zeci de elevi, studenți şi profesori cernăuțeni au participat joi, 18 octombrie, la o acțiune educativă împotriva sclaviei moderne și a traficului de persoane. Evenimentul, desfășurat sub genericul „Walk for Freedom” și organizat cu ocazia marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, a avut loc pe Piața Teatrală din Cernăuți.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane este o chemare la acţiune pentru a stopa această infracţiune prin descoperirea traficanţilor, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea victimelor.

Milioane de oameni din întreaga lume sunt vânduţi pe piaţa mondială a sclaviei moderne. Bărbaţi, femei şi copii cad în mâinile traficanţilor, atât în ţările lor, cât şi în străinătate. Mirajul unei vieţi mai bune devine o momeală ce îi face vulnerabili în faţa traficanţilor de persoane. Fiecare ţară din lume este afectată de traficul de fiinţe umane, fie ca ţară de origine, de tranzit sau de destinaţie pentru victime.

IMG_9292 IMG_9273 IMG_9268 IMG_9251 IMG_9249 IMG_9235 IMG_9257

Lasă un răspuns