Românii din frumoasa suburbie Roșa Stâncă sunt în așteptarea lui Moș Nicolae – sărbătoarea ce aduce bucurie copiilor

Screenshot_1

Suntem în luna decembrie, care ne vine întotdeauna cu fiorul aşteptării minunatelor Sărbători de iarnă. Anul acesta zăpezile mai zăbovesc undeva prin ceruri, însă bucuria tradiţiilor cuprinde tot mai mult sufletele noastre. Marți, 19 decembrie, în toate bisericile şi mănăstirile din ţinutul nostru vor fi oficiate slujbe divine, deoarece vom marca cu toţii frumoasa sărbătoare – Sfântul Nicolae.

Un moş de cinste şi de bine

În zorii vremilor de şcoală

De la-nceputul lumii vine

Şi nu cunoaşte oboseală.

Aduce-n sacul lui de toate

Şi-ntâi, şi-ntâi speranţă pură,

Că tot ce-i bine se mai poate,

Dar în iubire, nu în ură.

Şi anul acesta Moş Nicolae este aşteptat mult de toţi copilaşii, deoarece el este sol al binelui şi omeniei, este un sfânt ocrotitor al micuţilor, bătrân înţelept, cuvios şi lucrător al iubirii, păstor al sufletelor înţelepte şi apărător al credinţei ortodoxe. De aceea, credem că mulţi copilaşi, trezindu-se marți dimineaţă vor găsi sub pernă, sau în cizmuliţe cadouri, aduse de moşul mult aşteptat, deoarece ei îi aduc slavă, fiind prezenţi alături de părinţi, bunei, în fiecare zi de duminică sau de sărbătoare la sfânta liturghie.

Screenshot_2

Recent un grup de elevi din clasa a IV-a a Şcolii nr.17 din suburbia Roşa Stâncă, or. Cernăuți, însoţiţi de doamna directoare Ludmila Puş- cariova şi dirijaţi de diriginta Nelea Gorenco, au recitat duioase poezii dedicate Sfântului Nicolae, astfel împodobind slujba Sfintei Liturghii, oficiate de părintele Nicolae Rotar, protoiereu-mitrofor, paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului din suburbia Roşa Stâncă, cu glasurile lor curate şi cristaline, dublate de entuziasmul specific vârstei. Este lăudabil acest fapt, că și profesorii acestei școli cu limba română de predare, caută să atragă cât mai mult tinerele vlăstare în sânul bisericii. În semn de recunoștință pentru surpriza plăcută, părintele Nicolae Rotar, care împreună cu români din această suburbie, a ajutat la construcţia acestei biserici, le-a dăruit elevilor iconița Sfântului Nicolae și dulciuri.

Iar bieţii prunci visează mere coapte

Şi flori domneşti din rai

În astă zi se scoală de cu noapte

Ce le-a adus el oare, Moşul Nicolai?

Din păcate, sunt şi astăzi copilaşi pentru care şi merele coapte sunt un vis. Timpurile sunt complicate, însă cred că e în puterea noastră, a tuturora, să facem ca în acea zi şi nu numai, pe feţele copiilor să înflorească zâmbetul, ca ei să aibă o copilărie întradevăr fericită. Iar noi, cei vârstnici, i-am cere Sfântului Nicolae un pic de linişte, să ne dăruie şi nouă din blânda lui putere de a rezista vremurilor şi pentru toate acestea îl vom răsplăti cu credință adevărată.

Lasă un răspuns