Românii din Ucraina o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

popescu

Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina” a felicitat-o pe Maia Sandu pentru „victoria convingătoare în alegerile Prezidențiale din 15 Noiembrie 2020 în Republica Moldova”, notează Libertatea Cuvântului.  Într-o postare pe Facebook, Ion Popescu, președintele Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina” menționează: „Cu alegerea Dumneavoastră binemeritată în postul de Președinte al statului — intuim un nou imbold pozitiv în relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina, contând și pe suportul Dumneavoastră personal în ameliorarea situației și păstrarea sistemului educațional în limba maternă, a obiceiurilor și tradițiilor la vatra strămoșească a populației băștinașe românofone din Ucraina — urmași ai Binecredinciosului Sfântului Voievod  Ștefan cel Mare, Sfântului Mitropolit al Kievului Petru Movilă și Mihai Eminescu”.

Mesajul integral al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina”

„Excelenței Sale,

Maia SANDU

În numele Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina” Vă aducem sincere felicitări cu victoria convingătoare în alegerile Prezidențiale din 15 Noiembrie 2020 în Republica Moldova.

Cu alegerea Dumneavoastră binemeritată în postul de Președinte al statului — intuim un nou imbold pozitiv în relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina, contând și pe suportul Dumneavoastră personal în ameliorarea situației și păstrarea sistemului educațional în limba maternă, a obiceiurilor și tradițiilor la vatra strămoșească a populației băștinașe românofone din Ucraina — urmași ai Binecredinciosului Sfântului Voievod  Ștefan cel Mare, Sfântului Mitropolit al Kievului Petru Movilă și Mihai Eminescu.

Folosindu-ne de ocazie, Vă dorim, Excelența Voastră, multă sănătate, clarviziune și puteri pentru a realiza toate așteptările benefice ale cetățenilor Republicii Moldova.

Cu aleasă considerație,

Dr. Ion POPESCU,

Asociat onorific al Adunării parlamentare a Consiliului Europei,

Președinte al Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina”

16.11.2020 ”

Reamintim,  candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie președinte din istoria țării. Maia Sandu (48 de ani) devine șef al statului învingându-l pe actualul președinte, socialistul Igor Dodon, cu un scor de peste 57%.

De menționat că nu există nici o reacție a Asociaţiei naţional-culturale a moldovenilor din Ucraina  după  alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Potrivit recensământului din 2001 din Ucraina,  258.619 de persoane s-au declarat moldoveni, și doar 155.130 persoane s-au declarat români.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий