S-a stins din viață un mare scriitor bucovinean Vasile Andru

Vasile-Andru

Cunoscutul scriitor, eseist și estetician român, un prozator important, Vasile Andrucovici sau Vasile Andru, cunoscut mai mult după pseudonim, s-a stins din viața la 21 octombrie 2016, la 74 de ani. Prozatorul este o pierdere imensa pentru literatura română.

Născut pe 22 mai 1942, în satul Bahrinești, în plin război mondial. Acesta s-a născut în nordul Bucovinei, dar reușește să treacă frontiera împreună cu tatăl lui, Teodor Andrucovici și mama lui, Ecaterina, după ce teritoriul fusese predat rușilor.

Prima publicație apărută a fost în 1969, în reviste de seama precum “Romania literara”, “Luceafărul”, “Convorbiri literare”, “Viata Românească” etc.

Este cunoscut faptul ca scriitorul era o persoana profund metafizica, frecventând cursuri precum “Stimulare mentala și optimizare umana”, lucru vizibil și în cărțile sale, cum ar fi volumul “Terapia destinului”, care a înregistrat un mare succes (având și traducere în franceza ulterior).

A luat premii importante, precum cel din 1999, pentru romanul “Pasările cerului”, premiul international Balkanika, ulterior având și versiuni în 5 limbi.

Добавить комментарий