Sărbătoare ce umple sufletul cu lumină

Screenshot_2

În a treia zi de Paști, la Muzeul de arhitectură populară și a traiului din Cernăuți s-a desfășurat tradiționala sărbătoare etno-folclorică „Hristos a Înviat! Va învia și Ucraina!”. La ea au participat colective artistice de amatori din raioanele regiunii, prezentând un amplu spectacol teatralizat în baza tradițiilor de Paști. Evident că una din componentele principale ale sărbătorii a fost expoziția ouălor de Paști. De asemenea a avut loc și acțiunea social-culturală „Satele din Ucraina sunt frumoase ca și oul încondeiat”.

La sărbătoarea etno-folclorică „Hristos a Înviat! Va învia și Ucraina!” a fost prezentată și cultura românilor din ținut. Printre colectivele invitate s-a numărat și Orchestra de instrumente populare „Mărțișor” de la Casa de folclor din suburbia Roșa Stâncă a Cernăuțiului, împreună cu solistele Elvira Marașciuc și Mariana Miglei.

– A fost cu adevărat o mare sărbătoare, aceasta se putea citi pe fețele oamenilor, a accentuat doamna Elvira Marașciuc. Orchestra noastră timp de o oră a evoluat în curtea „Casei săracului” de pe teritoriul Muzeului, prezentându-le spectatorilor melodii și cântece din bogăția folclorului nostru românesc. Apoi am fost invitați pe scenă, unde de asemenea am evoluat cu succes. Am fost distinși cu o diplomă și cu un suvenir – un ou încondeiat din ceramică.

Screenshot_1

Добавить комментарий