Sfat util. Cum poate fi îndepărtat mucegaiul cu ajutorul oțetului

00 Mucegai 1

Mucegaiul este o problemă supărătoare pentru orice gospodină.  În perioada de trecere prin  sezonul rece, șansele ca acesta să apară în casă sunt și mai mari. Specialiștii în curățenie propun o metodă  simplă şi rapidă  de îndepărtare a  mucegaiul cu ajutorul oțetului. S-a constatat faptul că acidul din oțet ar putea îndepărta până la 82 % din mucegaiul care s-a depus pe suprafețe.

Mucegaiul poate fi curățat de orice gospodină. Problema se agravează atunci când acesta acaparează o zonă foarte mare din casă. De aceea se recomandă să se cureţe la timp zonele mici acoperite cu mucegai, pentru a nu permite ca el să se extindă. E nevoie de puțină răbdare și puțin oțet.

Pentru început, se pune oțet alb distilat într-o sticlă de pulverizare. Acesta trebuie pulverizat pe zona cu mucegai și lăsat să acționeze pentru cel puțin o oră. Apoi, cu ajutorul unei lavete, se şterge zona mucegăită. Dacă zona are nevoie de o spălare ulterioară, atunci se va folosi  o nouă soluție de curățare. Se combină o linguriță de bicarbonat de sodiu cu două căni de apă. Se toarnă această soluție într-o altă sticlă cu pulverizator. Se agită puțin, iar apoi  se pulverizează peste zona care necesită  să fie  curățată. Pentru protejare  de mucegai în timpul procesului de curățare, specialiștii recomandă să se poarte numaidecât mănuși, mască și ochelari de protecție. Mănușile previn, de asemenea, apariția iritațiilor de la oțet.

Împotriva mucegaiului din casă,  poate fi de folos decorarea apartamentului cu plante care țin la distanță mucegaiul, fiind o alternativă în lupta cu acesta.

Pentru îndepărtarea mucegaiului  trebuie folosit  oțetul alb distilat, cu o aciditate de 5 procente. Acest tip de oțet este considerat a fi eficient pentru îndepărtarea mucegaiului. Nu contează marca de oțet, ci tipul acestuia. În funcție de starea în care se află suprafața afectată de mucegai, acesta ar putea fi curățat chiar și într-o oră cu ajutorul oțetului. E nevoie de răbdare pentru a putea vedea rezultatele dorite.

Specialiștii în curățenie spun că oțetul nu ar trebui folosit pe orice tip de suprafață. Din cauza acidității sale, oțetul poate produce pagube serioase anumitor suprafețe. Nu se recomandă folosirea oțetului pe suprafețe de piatră naturală, lemn cerat, fontă sau aluminiu.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий