Situație dramatică la Antonov. Compania ucraineană a vândut un avion în ultimii 5 ani

antonov

Gigantul ucrainean Antonov se află într-o situație dramatică, „reușind” să vândă un singur avion în ultimii 5 ani. Chiar dacă au fost puse pe hârtie multe planuri ambițioase și a fost dezvoltat chiar și un prototip al unui avion de transport, An-178, lucrurile nu merg deloc bine, scrie Aviatia Magazin.

Directorul general al Ukroboronprom, concern de stat ce reunește mai multe companii din domeniul apărării, Aivaras Abromavicius, a dezvăluit recent situația dramatică în care se află Antonov.

„Antonov trece printr-o perioadă dificilă: niciun avion nu a mai fost fabricat acolo în ultimii 5 ani! Acum se lucrează la construcția unui aparat pentru Poliția din Peru. Noua echipă de la Ukroboronprom, împreună cu echipa de vânzări, a reușit să obțină acest contract de export. Acum așteptăm a doua licitație din Peru și ne-am propus să o câștigăm. Lucrăm și pe piețele din Azerbaijan, Turcia, Arabia Saudită sau India”, a spus acesta într-un interviu pentru 24 kanal.

Screenshot_3

Unicul contract pentru An-178 este și el controversat, existând premisele unor infracțiuni. În documentele peruanilor, Antonovul, un avion echipat cu două motoare turbofan și o greutate maximă la decolare de 52.400 de kilograme ar consuma mai puțin combustibil decât un Spartan cu două motoare turbopropulsor și o greutate maximă la decolare de 30.000 de kilograme. Fizic este imposibil ce susțin cei din Peru.

De asemenea, șeful admite tacit că nu există contractele pentru An-178 cu Ministerul de Interne și cu cel al Apărării din Ucraina sau cu operatorul cargo Silk Way Airlines.

În aceste condiții, viitorul Antonov ca producător de avioane este incert, compania fiind direcționată, voit sau nu, spre o soartă de operator de mentenanță.

Libertatea Cuvântului

Добавить комментарий