SUA vor amplasa temporar în România sistemul PRO THAAD (VIDEO)

nato

La solicitarea NATO, SUA vor amplasa vara în România sistemul de apărare antirachetă THAAD în perioada lucrărilor tehnice și modernizare a sistemului existent Aegis Ashore, se spune într-un comunicat emis joi de comandamentul militar al SUA din Europa.

“La solicitarea NATO, ministrul Apărării va amplasa sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în România în această vară pentru asigurarea apărării antirachetă a NATO”, se spune în comunicat.În plus, cel de-al 32-lea comandament al apărării antiaeriene și antirachetă al forțelor terestre a SUA, dislocat în Texas, din cadrul celei de-a 69-a brigade antiaeriană de artilerie, va fi integrată în arhitectura existentă a Scutului Antirachetă pe o perioadă limitată pentru efectuarea lucrărilor tehnice și modernizare a sistemului „Aegis Ashore” în România, în această vară. THAAD este un element terestru al sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice. Este transportabil si are o capacitate rapidă de a intercepta si distruge rachete balistice în interiorul sau in afara atmosferei în timpul fazei lor finale sau terminale de zbor. Această capacitate de a intercepta rachetele inamice la altitudini mari atenuează efectele înainte ca acestea să ajungă la sol.

Luna trecută, armata israeliană a anunţat că trupele americane desfăşoară pe teritoriul Israelului exerciţii pentru testarea capacităţii de transferare rapidă a sistemelor THAAD în orice colţ al lumii.

Lasă un răspuns