Taxă pentru telefonul care nu mai funcționează

121

Este unul din paradoxurile zilei de astăzi. Telefoanele mobile – performante și comode – au câștigat concurența în fața telefoanelor staționare, iar monopolistul „Ukrtelekom” s-a pomenit la un pas de faliment. Abonații s-au dezamăgit de felul cum sunt deserviți în ultima vreme și se dezic de telefoanele staționare.

Dar unii, și nu puțini, mai contează pe telefoanele staționare și, firește, așteaptă să fie deserviți așa cum se cuvine. Dar „Ukrtelekom”-ul nu-i prea ia în seamă, nu luptă pentru fiecare abonat al său. Iar nivelul deservirii a coborât „mai jos de plintă” (expresie utilizată des în realitatea noastră sumbră, atunci când omul pierde definitiv simțul responsabilității).

În raionul Noua Suliță – atât în oraș, cât și la sate – telefoanele staționare „păstrează tăcerea”. Oamenii se revoltă, vin să se plângă la oficiul „Ukrtelekom”-ului, dar nu au cui. Ușa e încuiată și „gazdele” au afișat pe ea o foaie cu numărul telefonului specialistului de serviciu. Dar, după cum afirmă mai mulți nouăsulițeni, și telefonul indicat tace. În schimb, este foarte activă contabilitatea „Ukrtelekom”-ului. Telefoanele nu funcționează, dar în fiecare lună abonații primesc fișa de plată. Serviciile telefonice au fost majorate până la 80 grivne pe lună, iar pentru un om bătrân, care primește o pensie sub 2.000 de grivne, această taxă e, totuși, mare. La urma urmei, s-ar împăca ei și cu „pofta financiară” exagerată a monopolistului, numai să funcționeze telefoanele, dar telefoanele tac. La adresările conducerii raionului cealaltă conducere, a „Ukrtelekom”-ului, aproape că nu reacționează.

Compania „Ukrtelekom”, care până nu demult se ținea tare pe piață, acum cedează o poziție după alta. Din cauza salariilor mici s-au concediat mulți lucrători tehnici care deserveau liniile de telecomunicații. În caz că în raionul Noua Suliță se defectează ceva la rețeaua de telecomunicații, trebuie să vină montorul de linie ori de la Cernăuți, ori din Hliboca. Se simte vădit deficitul de cadre.

La toate acestea s-a adăugat și o problemă de ordin tehnic. Pentru buna funcționare a rețelei de telefoane se trece la alte numere de telefoane, iar pentru aceasta abonații trebuie să plece la Cernăuți, la Direcția regională a „Ukrtelekom”-ului. La fel și în cazul dacă abonatul se dezice de telefonul staționar. Pentru pensionari această „regulă” creează anumite dificultăți.

Ce cer clienții din raionul Noua Suliță ai „Ukrtelekom”-ului? Să fie organizată într-o anumită zi a săptămânii o audiență în centrul raional, ca oamenii să aibă posibilitate să depună cereri pentru trecerea la noile numere de telefoane sau pentru a se dezice de telefoanele staționare. Oamenii așteaptă garanții din partea specialiștilor și funcționarilor de la „Ukrtelekom” că deservirea va fi efectuată la nivelul corespunzător.

Lasă un răspuns