Toți recruții bucovineni vor primi un ajutor financiar de 3500 grivne

Screenshot_1

Tinerii recruți bucovineni, încorporați în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei, vor primi din partea statului un ajutor financiar echivalent cu suma a două salarii minime (3500 grivne). Despre aceasta în cadrul unui briefing de presă a precizat adjunctul Comisarului militar al regiunii Cernăuţi, Iurii Myroneţ.

Acesta a specificat că în conformitate cu dispoziția Nr.587 a Cabinetului de Miniștri de la 15 august 2015, fiecare tânăr încorporat pentru îndeplinirea serviciului militar în termen beneficiază de o alocație în suma de 3500 grivne, iar după încheierea serviciului militar, cei care anterior erau angajați în câmpul muncii vor beneficia de un ajutor material în echivalent cu suma unui salariu mediu lunar. Totodată, cei care până la încorporare erau șomeri, vor prim o indemnizație lunară echivalentă cu suma unui salariu minim lunar.

Reamintim că în această primăvară în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi recrutați 360 de tineri din regiunea Cernăuți cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. Actuala campanie de recrutare se va încheia la sfârșitul lunii mai.

Lasă un răspuns