Tratamentul bolilor de inimă, gratuit din 2020

Screenshot_5

Începând cu anul 2020, în sistemul de sănătate vor avea loc o serie de schimbări. Potrivit Serviciului Național de Sănătate, tratamentul accidentelor vasculare și atacurile de cord vor fi gratuite. Cheltuielile legate de tratamentul acestor afecțiuni vor fi suportate de către Bugetul statului. Pentru fiecare caz de accident vascular se alocă câte 19.500 de grivne, iar în cazul atacurilor de cord – 15.800 de grivne.

De asemenea, cheltuielile legate de nașterea unui copil în maternitate vor fi suportate de buget. La fiecare naștere se alocă 8.500 grivne. „Aceste servicii vor fi complet gratuite pentru cetăţenii ucraineni, pentru că au plătit deja pentru asistența medicală din impozitele lor», se menționează într-un comunicat al Serviciului Național de Sănătate. Lista completă a serviciilor medicale gratuite va fi făcută publică după aprobarea Bugetului pentru anul viitor. Serviciile de asistență medicală gratuită vor fi disponibile numai la solicitarea medicului.

De menționat că Serviciul Național de Sănătate se află sub autoritatea Ministerului Sănătății. Acest Serviciu administrează fondurile publice direcționate spre rambursarea costului medicamentelor în cadrul programului „Medicamente accesibile”, achiziționarea de medicamente și furnizarea de servicii medicale garantate de stat.

Добавить комментарий