Ucraina declară „optimism prudent” în relațiile cu Ungaria

52_tn

Vicepremierul pentru Integrare Europeană și Euroatlantică a Ucrainei, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina este optimistă cu privire la viitorul relațiilor cu Ungaria, notează  Ukrinform preluat de Libertatea Cuvântului.

„În acest moment Ungaria nu este o problemă în relațiile noastre cu NATO. În relațiile cu Ungaria avem un optimism prudent. De la începutul anului, s-au întâmplat câteva lucruri care ne permit să contăm pe următoarele măsuri comune, atât din partea Ucrainei, cât și de partea  Ungariei, pentru a rezolva situația actuală ”, a spus oficialul ucrainean.

Potrivit acestuia, el este în așteptarea unei întâlniri cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, în cadrul căreia se va discuta nu numai dezvoltarea comerțului, ci și modalitățile de „ieșire din situația în care ne aflăm de doi ani”.

„Nu va fi o revenire la situația care a existat înainte de adoptarea legii învățământului de către Rada Supremă. Trebuie căutate compromisuri de ambele părți. Avem nevoie de o decizie comună care să țină cont de interesele ambelor părți ”, a spus el.

Reamintim că Ungaria blochează reuniunea NATO-Ucraina din cauza legii ucrainene a educației. Budapesta  consideră  că respectiva lege  încălcă drepturile comunității maghiare din Ucraina  și a solicitat Alianței să nu mai ajute Kievul „din cauza eșecului reformelor”. (R.C)

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns